Ο Ψυχίατρος, Χρυσόστομος Π. Καραγκιαούρης φοίτησε στην Ιατρική Σχολή UMF “Carol Davila” από όπου και αποφοίτησε με βαθμό  πτυχίου    “Άριστα”.

Toυ χορηγήθηκε Master of Science από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών , μετά την ολοκλήρωση και την αποφοίτησή του από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  « Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών», με Άριστα.

Υπηρέτησε ως ιατρός στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) , στο 3ο ΨΤΕ όπου εκπαιδεύθηκε στην διάγνωση και αντιμετώπιση των μειζόνων ψυχικών διαταραχών , την επείγουσα Ψυχιατρική και την σύγχρονη ψυχοφαρμακολογία.

Εργάσθηκε ως ιατρός στο νοσοκομείο «Αιγινήτειο» στην Α’ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στα τμήματα των απομυελινωτικών νοσημάτων (ΣΚΠ), των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων , των εκφυλιστικών Νοσημάτων και στην νευροαπεικόνιση (CT,MRI) , με ιδιαίτερη ενασχόληση στην διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των διαταραχών μνήμης, των  ανοιών και της Ν.Alzheimer.

Eξειδικεύτηκε στην διάγνωση και αντιμετώπιση, φαρμακευτική και ψυχοθεραπευτική, όλου του φάσματος των ψυχικών διαταραχών, στα πλαίσια της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας πρόληψης, και της  Κοινοτικής Ψυχιατρικής.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε εισαγωγικά προγράμματα και σεμινάρια ατομικής, διαπροσωπικής και ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας.

Παράλληλα καθόλη την διάρκεια της εκπαίδευσης του συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια Ψυχιατρικής και Νευρολογίας, με συμμετοχή σε ερευνητικές εργασίες και  δημοσιεύσεις, καθώς και ως εισηγητής σε ελεύθερες ανακοινώσεις.

Ασκεί ενεργά την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στο ιδιωτικό του Ιατρείο Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης των Ψυχικών Διαταραχών αντιμετωπίζοντας όλο το φάσμα των Ψυχικών Διαταραχών με τις πλέον σύγχρονες ψυχοφαρμακολογικές και ψυχοθεραπευτικές μεθόδους.